Okul Öncesi Öğretmen Adaylarından Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Kapsamında "Braille Alfabesinin Farkındayım" Projesi

Anabilim Dalı öğretim elemanlarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Yakup BURAK’ın Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans öğrencileriyle birlikte yürüttükleri "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında öğretmen adayları okul öncesi dönem çocukların görme yersizliği olan çocukların okuma ve yazma becerilerini nasıl kazanabildiklerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla  "Braille Alfabesinin Farkındayım" isimli proje kapsamında evdeki malzemelerden pandemi sürecine ilişkin yazılarını “Braille Alfabesi” ile hazırlayarak kendilerine en yakın okul öncesi eğitim kurumuna hediye etmeleri, çocukların sıklıkla kullandıkları alanlara bu tabloların yerleştirilmesi ve öğretmenlerin bu tabloya yönelik öğrencileri bilgilendirmesi sağlanacaktır. Proje Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye'de yürütülmüştür. Yunanistan ve Bulgaristan'da hazırlanan Braille Alfabesi farkındalık tabloları Türkçe  eğitim veren okul öncesi eğitim kurumlarına kurum denetiminin izni dahilinde hediye edilmiştir.

Okul Öncesi Eğitimi Topluma Hizmet Uygulamaları öğrencilerimize duyarlılıklarından ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.ResimResimResimResimResim

Bu içerik 13.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 216 kez okundu.